ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΥΑΝΜΑΡ: Κατασχέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί του George Soros και συνελήφθη προσωπικό OPEN SOCIETY FOUNDATION

  

Συνελήφθη προσωπικό της Aνοικτής Kοινωνίας- OPEN SOCIETY FOUNDATION (OSF) του George Soros και κατασχέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί στη Μυανμάρ

Το στρατιωτικό καθεστώς της Μυανμάρ κατάσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας του Τζόρτς Σόρος [OSF] στη χώρα, καθώς κατηγορεί το OSF Myanmar για παραβίαση πολλαπλών οικονομικών περιορισμών στις δραστηριότητες οργανώσεων που παρεμβαίνουν σε εσωτερικές υποθέσεις.

Όπως αναφέρει πρόσφατα το Reuters,

(Reuters) - Η Open Society Foundations, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο George Soros, κάλεσε την Τρίτη για την άμεση απελευθέρωση ενός υπαλλήλου που κρατείται στη Μυανμάρ και είπε ότι οι ισχυρισμοί για οικονομικό παράπτωμα είναι ψευδείς.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Μυανμάρ ανέφεραν ότι οι αρχές είχαν συλλάβει έναν αξιωματούχο από την Open Society Myanmar και έψαχναν άλλους 11 υπαλλήλους με την υποψία ότι η ομάδα διέθεσε χρήματα σε αντιπάλους του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου.

«Τα ιδρύματα της ανοιχτής κοινωνίας ανησυχούν βαθιά για τις αναφορές ότι ένα μέλος του προσωπικού του OSM (Open Society Myanmar) συνελήφθη στη Μυανμάρ», ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω email η Open Society Foundations.

«Ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή της. Ανησυχούμε από αναφορές ότι οι αρχές προσπαθούν να ανακρίνουν άλλα μέλη του προσωπικού. "

Οι αντίπαλοι του στρατιωτικού κανόνα ξεκίνησαν απεργίες πολιτικού ανυπακοής (CDM) για να πιέσουν τους στρατηγούς να αντιστρέψουν το πραξικόπημά τους, να απελευθερώσουν τον κρατούμενο ηγέτη της κυβέρνησης Aung San Suu Kyi και να αναγνωρίσουν την εκλογική νίκη του κόμματος της στις 8 Νοεμβρίου.

Ο στρατός αντέδρασε με καταστολή ενάντια στις δημοκρατικές διαμαρτυρίες, σκοτώνοντας περισσότερους από 180 ανθρώπους, ανέφερε μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αναλαμβάνει νομική δράση εναντίον του Σουου Κίι και άλλων.

Η εφημερίδα Global New Light of Myanmar, η οποία αποτελεί εδώ και χρόνια επιστόμιο του στρατού, δήλωσε ότι η OSM μετέφερε χρήματα χωρίς να ζητήσει άδεια από το Τμήμα Διαχείρισης Συναλλάγματος.

https://www.reuters.com/article/us-myanmar-politics-soros/myanmar-suspects-soros-linked-group-helped-coup-opponents-says-report-idUSKBN2B80V5

Μυανμάρ: Το στρατιωτικό καθεστώς καταλαμβάνει τραπεζικούς λογαριασμούς του OSF του George Soros και εκδίδει ένταλμα σύλληψης εναντίον μελών του προσωπικού

Ο OSF Myanmar κατηγορείται επίσης ότι αποσύρει παράνομα 1,4 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό του στο SMED μια εβδομάδα μετά την εξαγορά της στρατιωτικής χούντας στη Μυανμάρ στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Στρατιωτικός κατάσχεσε επίσης τραπεζικούς λογαριασμούς OSF στις ιδιωτικές τράπεζες της Μυανμάρ, συνολικού ύψους 3,81 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με αναφορές από τη Μυανμάρ, το στρατιωτικό καθεστώς της Μυανμάρ κατάσχεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας του George Soros (OSF) στη χώρα. Το στρατιωτικό καθεστώς στη Μυανμάρ κατηγορεί το OSF Myanmar για παραβίαση πολλαπλών οικονομικών περιορισμών στις δραστηριότητες οργανώσεων όπως το OSF.

Το στρατιωτικό καθεστώς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένταλμα σύλληψης για 11 μέλη του προσωπικού του OSF Myanmar μέσω του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης της Μυανμάρ (MRTV). Αυτά τα εντάλματα σύλληψης περιλαμβάνουν την ανώτατη διοίκηση του ιδρύματος, με αναφορές που αποκαλύπτουν ότι ο Διευθυντής Οικονομικών του OSF Myanmar βρίσκεται ήδη υπό κράτηση και διέρχεται ανάκριση τουλάχιστον από την Παρασκευή.

Η στρατιωτική χούντα της Μυανμάρ κατηγορεί το OSF Myanmar για πολλαπλές οικονομικές ανωμαλίες. Η πιο εμφανής κατηγορία είναι η μη έγκριση από το Τμήμα Διαχείρισης Συναλλάγματος της Κεντρικής Τράπεζας της Μυανμάρ (CBM) για κατάθεση 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (7,04 δισεκατομμύρια kyats) στην Τράπεζα Ανάπτυξης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMED) στη Μυανμάρ το 2018 Η OSF Myanmar κατηγορείται επίσης ότι αποσύρει παράνομα 1,4 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό της στο SMED μια εβδομάδα μετά την εξαγορά της στρατιωτικής χούντας στη Μυανμάρ στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Στρατιωτικός κατάσχεσε επίσης τραπεζικούς λογαριασμούς OSF στις ιδιωτικές τράπεζες της Μυανμάρ, συνολικού ύψους 3,81 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Ο OSF κατηγορείται ότι παρέχει οικονομική υποστήριξη σε κινήματα πολιτικής ανυπακοής κατά του στρατιωτικού κανόνα.

 Το στρατιωτικό καθεστώς κατηγορεί την Aung San Suu Kyi για συνάντηση με τον George Soros

Στις 12 Μαρτίου, η Κεντρική Τράπεζα της Μυανμάρ ενημέρωσε όλες τις διεθνείς και εγχώριες ΜΚΟ ότι όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές από την 1η Απριλίου 2016 με τη συμμετοχή διεθνών οργανισμών ή ατόμων από το εξωτερικό θα πρέπει να αναφέρονται στην CBM. Αυτό θεωρείται ως μια κίνηση για τη διερεύνηση των οικονομικών οργανώσεων όπως το OSF από τότε που η πολιτική κυβέρνηση του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD), το πολιτικό κόμμα του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, ανέβηκε στην εξουσία στις αρχές του 2016. Η στρατιωτική χούντα κατηγορεί επίσης την Aung San Suu Kyi ότι συναντήθηκε με τον George Soros τέσσερις φορές μεταξύ του 2014 και του 2017 και του αναπληρωτή προέδρου του OSF Alexander Soros έξι φορές από το 2017 έως το 2020 υπό την ιδιότητά της ως κρατικής συμβούλου της Μυανμάρ (ισοδύναμη με τον πρωθυπουργό).

 Το Κόμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ένωσης, ένα πολιτικό κόμμα της Μυανμάρ γνωστό για τους στενούς δεσμούς του με τον στρατό, κατηγόρησε τα θεμέλια της Ανοικτής Κοινωνίας ότι επιχειρούν να χειραγωγήσουν την πολιτική της Μυανμάρ μέσω των δραστηριοτήτων της στη χώρα. Το 2017, ένας νομοθέτης της Μυανμάρ αντιτάχθηκε σε υπουργικό διορισμό από την κυβέρνηση NLD, επικαλούμενος την αποτυχία του διορισμένου να αποκαλύψει την προηγούμενη δουλειά του για τον George Soros.

Το OSF απαντά, ζητά την άμεση απελευθέρωση προσωπικού

Τα ιδρύματα της Open Society ανταποκρίθηκαν στην στρατιωτική χούντα της Μυανμάρ την Τρίτη, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του μέλους του προσωπικού του OSF που βρίσκεται υπό κράτηση από τη χούντα. «Τα ιδρύματα της ανοιχτής κοινωνίας ανησυχούν βαθιά για τις αναφορές ότι ένα μέλος του προσωπικού OSM (Open Society Myanmar) έχει κρατηθεί στη Μιανμάρ. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή της. Ανησυχούμε από αναφορές ότι οι αρχές επιδιώκουν να ανακρίνουν άλλα μέλη του προσωπικού », δήλωσε η Open Society Foundations σε δήλωση μέσω email στο Reuters.

 Το OSF έχει επίσης απορρίψει τους ισχυρισμούς της Στρατιωτικής χούντας για οικονομικές ανωμαλίες εκ μέρους του OSF Myanmar. «Οι ισχυρισμοί για οικονομικό παράπτωμα, συμπεριλαμβανομένου του ότι η OSM ενήργησε παράνομα αποσύροντας τα δικά τους χρήματα σε τοπικό νόμισμα από την τράπεζα SMID, είναι ψευδείς. Οι ισχυρισμοί ότι το OSM χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για παράνομους σκοπούς είναι ψευδείς. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς πλήρως εντός των στόχων του OSM. " το Open Society Foundations είπε στο Reuters.

 Ο στρατός της Μυανμάρ έχει τον έλεγχο της Μυανμάρ μετά από πραξικόπημα τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου 2021. Σύμφωνα με αναφορές, η παρέμβαση του στρατού της Μυανμάρ πραγματοποιήθηκε μετά από εβδομάδες συνεχιζόμενης τριβής μεταξύ του στρατού της χώρας, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για πάνω από πέντε δεκαετίες, και η πολιτική κυβέρνηση για ισχυρισμούς για παρατυπίες στις Γενικές Εκλογές της Μυανμάρ 2020. - https://www.opindia.com/2021/03/myanmar-military-regime-seizes-bank-accounts-george-soros-open-society-foundation-detains-staff/

Το ενδιαφέρον του Soros στη Μυανμάρ «επιστρέφει στο 1987»

Ο Ούγγρος-Αμερικανός επενδυτής και μεγιστάνας των επιχειρήσεων George Soros έχει ένα μακρύ ρεκόρ ανάμιξης στις υποθέσεις της Μυανμάρ και της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας γενικότερα.

 Το Forbes ανέφερε το 2007 ότι ο Soros ξόδευε 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, «προσπαθώντας να ανοίξει το δρόμο για τη δημοκρατία στη Βιρμανία [Μυανμάρ]», μέσω του έργου της Βιρμανίας, που ξεκίνησε το 1994 και λειτουργεί από τα Open Society Foundations του επενδυτή.

 Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, «το ενδιαφέρον του Soros για τη Βιρμανία [Μυανμάρ] ανάγεται στο φθινόπωρο του 1987», όταν άρχισαν οι διαμαρτυρίες ενάντια στη νομισματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Το 1988, οι εθνικές λαϊκές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας - μια σειρά διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο και αστικές αναταραχές - κατακλύστηκαν από τη χώρα. Τότε ήταν που η Aung San Suu Kyi, ηγέτης του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD) και ο υφιστάμενος κρατικός σύμβουλος της Μυανμάρ, δεν εμφανίστηκε τίποτε άλλο από μια «εθνική εικόνα».

 Μιλώντας στον Neel Chowdhury της Fortune, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μακριντάντ Mohamad δήλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου 1997 ότι η Κουάλα Λουμπούρ είχε «συγκεκριμένες πληροφορίες» και «κάθε απόδειξη» ότι ο Soros συμμετείχε στην οικονομική κρίση, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός επενδυτής «δεν ήταν ο μόνος» "Που έψαξε τις φλόγες του.

 «Στην πραγματικότητα, αυτός [ο Σόρος] εξομολογήθηκε λίγο αργότερα ότι συμμετείχε», τόνισε ο Μαυρίτης. «Είχε αυτήν την ιδέα ότι, ασκώντας πίεση στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, θα μπορούσε να εμποδίσει τη Μυανμάρ να ενταχθεί στην ASEAN [η Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας]».

 Όπως σημείωσε το πρακτορείο μέσων μαζικής ενημέρωσης, «ο Σόρος ήταν εξοργισμένος ότι στα τέλη Ιουλίου, ο Μακριντ και οι άλλοι ηγέτες του Συνδέσμου Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας έφεραν επίσημα τη Μυανμάρ στο ASEAN».

Γιατί επιδίωξε ο Soros να αποτρέψει τη συμμετοχή της Μιανμάρ στο ASEAN;

«Το 1997 όταν η Μυανμάρ προσχώρησε στην ASEAN, οι ΗΠΑ –συμπεριλαμβανομένων των Σόρος– είχαν ήδη εμπλακεί βαθιά στον εξαναγκασμό, την πίεση και τη χειραγώγηση των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας για δεκαετίες ως συνέχεια της δυτικής αποικιοκρατίας», απάντησε ο Καρταλούτσι.

 Ο γεωπολιτικός ερευνητής εξήγησε ότι «η αποδοχή της Μυανμάρ στο ASEAN της έδωσε επιλογές, νομιμότητα και μόχλευση που οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από αυτήν όπως κάνει σήμερα με χώρες όπως η Συρία, η Βόρεια Κορέα ή το Ιράν μέσω πολιτικής απομόνωσης, οικονομικών κυρώσεων, εκστρατείες μέσων και μυστική ανατροπή. "

 «Οι προσπάθειες για την παρεμπόδιση της ένταξης της Μυανμάρ στο ASEAN αποσκοπούσαν στην άρνηση της απαραίτητης σωτηρίας», σχολίασε.

 Το 2003, μια αμερικανική επιρροή δεξαμενή σκέψης, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο «Burma: Time For Change» από την Task Force της Βιρμανίας, η οποία περιλάμβανε τον George Soros, τότε πλειοψηφία της Γερουσίας των ΗΠΑ Whip Mitch McConnell, Διευθυντής του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων Ο Kenneth Wollack και άλλοι πολιτικοί και φιγούρες των ΜΜΕ.

 «Αναγνωρίζοντας ότι η δημοκρατία και το Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία [NLD] (με επικεφαλής την Aung San Suu Kyi) δεν μπορούν να επιβιώσουν στη Βιρμανία χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της διεθνούς κοινότητας, αυτή η έκθεση ακούγεται σαφή έκκληση για αλλαγή», προοίμιο για το έγγραφο είπε.

 Σύμφωνα με τον επιτηρητή Media Matters, που χρηματοδοτείται από τον Soros, για πολλά χρόνια, οι συνδεδεμένες με δισεκατομμυριούχους ομάδες έδωσαν επιχορηγήσεις σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης «προσπαθώντας να διαδώσουν πληροφορίες κατά παράβαση» της κυβέρνησης της χώρας και, για παράδειγμα, χρηματοδότησε το Burma News International (BNI), «ένα δίκτυο από 11 ομάδες εθνοτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης », για να πραγματοποιήσουν τη δική τους κάλυψη των γενικών εκλογών του Μιανμάρ 2010.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε

Το 2015 ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε κάθε λόγο να δηλώσει ότι η αποστολή του ολοκληρώθηκε: κατά τη διάρκεια των εκλογών του Νοεμβρίου, το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ NLD κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και στα δύο τμήματα του εθνικού κοινοβουλίου.


Σχεδόν μισό χρόνο πριν από τον θρίαμβο της NLD, ο Soros είπε ανοιχτά στους δημοσιογράφους ότι η προσπάθειά του στη Μυανμάρ ήταν «μια πιο μακροπρόθεσμη επένδυση που απέδωσε.»

 «Ο Τζορτζ Σόρος είναι ένας από τους πολλούς φορείς με έδρα τις ΗΠΑ για μετρητά, πολιτική και επιχειρησιακή υποστήριξη που προσπαθεί να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει ένα καθεστώς πελατών στη Μυανμάρ», δήλωσε ο Καρταλούτσι σχολιάζοντας το Βιρμανικό έπος του Σόρος, «Σόρος - όπως τα ενδιαφέροντα στα οποία εργάζεται. συναυλία με - επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη δύναμη, τον πλούτο και την επιρροή του. Μπορεί να κάνει και τα τρία διοικούν την κυβέρνηση ενός έθνους, τους θεσμούς του, τους φυσικούς πόρους, τη βιομηχανία και την επιρροή του στον πληθυσμό του. "

Ο γεωπολιτικός αναλυτής αποκάλυψε ότι «Το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας της Soros λειτουργεί στη Μιανμάρ σχεδόν χωρίς εξαίρεση παράλληλα με το NED του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και το τεράστιο δίκτυο θυγατρικών και δικαιούχων που προεδρεύει».

ΠΗΓΗ: https://geopolitics.co/2021/03/17/soros-open-society-staff-arrested-bank-accounts-seized-in-myanmar/

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:

 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια