ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2020:Η Terna Energy επεκτείνει γρήγορα το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας ιδιαίτερα στην Εύβοια

 


Η Terna Energy επεκτείνει γρήγορα το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας ιδιαίτερα στην Εύβοια-
Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο σαιτ balkangreenenergynews.com



Η Terna Energy επεκτείνει γρήγορα το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Εύβοια. Η Vestas δήλωσε ότι έκλεισε μια συμφωνία με την εταιρεία για παράδοση και εγκατάσταση 40 στροβίλων στο νησί συνολικής ισχύος 144 MW.

Η Terna Energy έδωσε εντολή 144 MW για το έργο αιολικής ενέργειας Καρυστία στο νησί της Εύβοιας, αποκάλυψε ο Vestas. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 40 ανεμογεννητριών V105-3,45 MW που παραδίδονται σε βελτιστοποιημένη λειτουργία 3,6 MW, καθώς και 10ετή συμφωνία διαχείρισης.

Η παράδοση των στροβίλων έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2021, με την έναρξη λειτουργίας να έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2022, πρόσθεσε η δανική εταιρεία. Η Vestas εγκατέστησε την πρώτη της αιολική γεννήτρια στην Ελλάδα το 1986. Είπε ότι διαθέτει 1,8 GW ανεμογεννήτριες στη βαλκανική χώρα και μερίδιο αγοράς κοντά στο 50%.

Η Terna λειτουργεί ήδη σταθμούς αιολικής ενέργειας με 127,9 MW στην Εύβοια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Terna, λειτουργεί εννέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 101,8 MW στο δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Τρία ακόμη βρίσκονται σε φάση δοκιμών, προσθέτοντας 26,1 MW και άλλα τρία είναι έτοιμα για κατασκευή ή έχουν ήδη ξεκινήσει έργα. Θα αυξήσουν το χαρτοφυλάκιο κατά 47,6 MW.

Η Terna Energy διαθέτει 47,6 MW σε έργα αιολικής ενέργειας έτοιμα προς κατασκευή ή υπό κατασκευή στην Εύβοια και μόλις έλαβε άδειες εγκατάστασης για άλλα 132 MW

Τον περασμένο μήνα η Terna έλαβε άδειες εγκατάστασης για έξι αιολικά πάρκα στον δήμο Καρύστου μέσω θυγατρικής και η συνδυασμένη ισχύς τους είναι 132 MW. Συγκέντρωσε 68,5 εκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο σε ιδιωτική εγκατάσταση, εκ των οποίων ένα μεγάλο κομμάτι προορίζεται για αιολικούς σταθμούς στο νησί, όπου η διοίκηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 330 MW.

Οι ταχύτητες ανέμου στο νησί είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα

Η Εύβοια είναι μια από τις πιο θυελλώδεις περιοχές της Ελλάδας. Το έργο αιολικού πάρκου Ροκάνι της Ιμπερντρόλα 16,5 MW είναι υπό κατασκευή στην Εύβοια, που ονομάζεται επίσης Εύβοια. Η ισπανική εταιρεία λειτουργεί αιολικά πάρκα ισχύος 625 MW στην Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο, η Enel Green Power άνοιξε τον σταθμό αιολικής ενέργειας Καφιρέας 154,1 MW στο νησί. Είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους της στην Ελλάδα. Λειτουργεί επίσης το έργο Ηλιούστη στην Εύβοια, χωρισμένο σε δύο μονάδες 9 MW και 7,5 MW.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Euroxx αύξησε πρόσφατα την τιμή -στόχο για τις μετοχές της Terna Energy στα 15,8 ευρώ από 12 ευρώ. Η εταιρεία, η οποία είναι μέλος του ομίλου GEK Terna, έκλεισε χθες στα 11,2 ευρώ ανά μετοχή. Φέτος κέρδισε 46,8%.

Η Terna Energy προγραμματίζει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για τις 20 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: https://balkangreenenergynews.com/terna-energy-to-more-than-double-its-wind-power-capacity-in-evia-island/

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:

ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944

ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr

50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr



 




Δεν υπάρχουν σχόλια